schuifpui slot vervangen

Zo vervang je een schuifpui slot

Het vervangen van een schuifpui slot is toch altijd weer een uitdaging. Het is nu eenmaal een lastigere klus dan bijvoorbeeld het vervangen van het slot van een normale deur. Dit komt doordat schuifpuien vaak van kunststof of aluminium zijn. Een klein gat kan hierdoor niet eenvoudigweg dichtgeplamuurd worden. Een foutje kan hier dan ook voor blijvende schade zorgen. Lees daarom in dit blog meer over het vervangen van een schuifpui slot.

Hefboommechanisme

Een schuifpui slot werkt met een hefboommechanisme. Zodra uw deur niet meer werkt, betekent dat vaak dat het hefmechanisme niet meer functioneert. In veel gevallen is de hendel nog puntgaaf. Het enkel en alleen vervangen van de hendel heeft in die situatie dan ook geen enkel nut. Vaak is de stift juist het probleem. In dat geval moet het complete heffingsmechanisme vervangen worden.

Schuifpui slot versleten

Het hefboommechanisme van een schuifpui slot is versleten zodra er in de stift en de hendel een diepe groef ingesleten is. Hierdoor slijt het mechanisme als het ware in de hendel en is het dus onmogelijk om onderdelen apart te vervangen. Het complete mechanisme vervangen is in dit geval dan ook noodzakelijk om de schuifpui weer werkend te krijgen. Hierbij zullen ook de hefschuif wielen en de schuifpui rubbers vervangen moeten worden.

Professional inschakelen

Bij het vervangen/repareren van een schuifpui slot komt dus een boel kijken. Daarnaast kan een klein foutje al voor grote en blijvende schade zorgen. Wilt u deze taken liever aan een professional overlaten? Dat begrijpen we maar al te goed. Kies voor het vervangen van een schuifpui slot altijd voor een ervaren specialist in het vervangen van schuifpui sloten. Meer weten? Wilt u meer weten over het vervangen van schuifpui sloten? Is het slot van uw schuifpui versleten en heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen.