We gaan je hier vertellen wat sierlijsten zijn en waar deze voor worden gebruikt. En ook waar je op moet letten bij het uitzoeken van een sierlijst voor je raam of deur. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk en snel sierlijsten online kopen. Sierlijsten worden ook vaak architraven genoemd. Dit komt terug uit de jaren ’30 stijl. Daar zag men vaak architraven in herenhuizen en kastelen, dit gaf een extra afwerking en dimensie aan deuren en ramen. Net zoals een plint een afwerking is tussen de vloer en de muur, zijn architraven of dus ook wel sierlijsten een afwerking voor je raampartij of deuropening.

Waarom sierlijsten?

Sierlijsten geven net het beetje extra sfeer aan de woning. Bovendien oogt het huis helemaal af met het omkaderen van deuren en ramen doormiddel van sierlijsten. Combineer de sierlijsten met deurlijsten en bijpassende plinten en je huis verkeerd binnen no time tot een mooie kamer en suite. De plinten aan de muur en de sierlijsten als omlijsting kunnen met elkaar verbonden worden doormiddel van plintneuten. Op deze manier creëer je eenheid in je woning.

Interieurtrend 2020

Vroeger waren sierlijsten een essentieel onderdeel van een bouwconstructie, maar tegenwoordig heeft een sierlijst vooral een decoratieve functie in de woning. Je kunt kiezen voor een strakke deur- of raamafwerking wat we in moderne interieurstijlen vaak zien of er wordt gekozen voor de jaren ’30 stijl in combinatie met industrieel.

Tegenwoordig doet ook de barokke stijl zijn herintrede in vele interieurs. Deze stijl kenmerkt zich door patronen en vormen in hout en houtsnijwerk. Sierlijsten kunnen ook een patroon of vorm in de houtenafwerking creëren. Een woning met een klassieke bouw of inrichting is zeker geschikt voor een afwerking met sierlijke sierlijsten. We kunnen wel zeggen dat in 2020 de interieurtrend zich wendt tot de jaren ’30 stijl gecombineerd met een stukje barok en zwart industrieel.

Online bestellen

Bij mooie deurlijsten kun je online je sierlijst op maat bestellen. Ze bieden hier ook een totaalpakket aan voor een sfeervolle omlijsting van je raampartij of deuren. Denk ook aan smetplanken, dagstukken, plinten en dus raamlijsten voor een complete interieurstijl. Wil je meer weten? Shop de sierlijsten nu eenvoudig online!