tuinberging hout

Als je een tuinhuisje wilt gaan plaatsen, moet je natuurlijk eerst kiezen welk soort materiaal je wilt. Hier ben je misschien nog niet helemaal over uit. Kun je het beste kiezen voor een tuinberging hout, kunststof of metaal? In dit artikel leggen wij je meer uit over de voor- en nadelen.

tuinberging hout

Houten tuinhuisje

De meeste mensen die een tuinhuisje in hun tuin plaatsen kiezen voor hout. Dit heeft een natuurlijke uitstraling, waardoor het ook goed past bij de tuin. Wel is het aardig wat werk om een houten tuinhuisje te onderhouden. Je zult het regelmatig moeten onderhouden, want alleen dan blijft het huisje er mooi uitzien.

Kunststof tuinhuisje

Het grote voordeel van een kunststof tuinhuisje is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Je hoeft het alleen af en toe schoon te maken. Daarbij is het ook nog eens voordelig materiaal. Kunststof tuinhuisjes zijn tegenwoordig ook met houtlook te verkrijgen. Een nadeel van kunststof is dat het op den duur wel kan gaan verkleuren.

tuinberging hout

Metalen tuinhuisje

Net als kunststof tuinhuisjes zijn metalen tuinhuisjes ook vrijwel onderhoudsvrij. Het is stevig materiaal, maar vaak staat het wel wat minder gezellig in de tuin.