Wat doet een securitybedrijf?Surveillance security. Guard officer watching video monitoring system

De taken van een securitybedrijf

Een securitybedrijf huur je in voor de beveiliging van terreinen, objecten en personen. Je kunt zowel als bedrijf of als particulier een securitybedrijf inhuren. Maar wanneer huur je nu een securitybedrijf in? En welke soorten beveiliging bieden ze je? In dit blog vertellen we je alles over wat een securitybedrijf doet.

Maximale veiligheid

Door een securitybedrijf in te huren maximaliseer je de veiligheid en minimaliseer je het risico op calamiteiten. Of het nu over ongelukken gaat of over criminaliteit: met een goed securitybedrijf zorg je voor maximale veiligheid binnen je bedrijf, in je huis of voor jezelf. Hier zijn verschillende vormen van beveiliging voor.

Camerabeveiliging

Camerabeveiliging is vandaag de dag niet meer weg te denken. Bedrijven zetten het al langere tijd in, maar ook voor particulieren wordt camerabeveiliging steeds meer de standaard. Een zichtbare camera bij je voordeur hebben kan nu eenmaal voor een extra veilig gevoel zorgen. Inbrekers richten hun aandacht namelijk eerder op huizen die minder goed beveiligd zijn.

Objectbeveiliging

Objectbeveiliging is vooral voor bedrijven erg interessant. Vooral bouw- en bedrijventerreinen die snel het doelwit van criminelen zijn, hebben veel baat bij objectbeveiliging. Een objectbeveiliger zorgt bijvoorbeeld voor toegangscontroles, sluitrondes, brandrondes en algemene controles. Zo heb je iemand die altijd een oogje in het zeil houdt.

Persoonsbeveiliging

Persoonsbeveiliging is iets waar je beroemdheden vaak gebruik van ziet maken. Ook voor Jan Modaal kan persoonsbeveiliging soms noodzakelijk zijn. Als je bijvoorbeeld gestalkt wordt door iemand of doodsbedreigingen ontvangt, kan een bodyguard ervoor zorgen dat je veilig je dagelijks leven kunt blijven leiden. Een persoonsbeveiliger zorgt namelijk niet alleen voor het afweren en doorstaan, maar ook voor het voorkomen van aanvallen.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat een securitybedrijf allemaal voor je kan betekenen? Stel al je vragen gerust via het contactformulier. We helpen je met alle plezier verder.