Om uw betonnen trap mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig verschillende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo blijft uw betonnen trap er niet alleen mooi uitzien, maar kunt u ook grotere en duurdere reparaties voorkomen. In dit artikel laten we u met 3 eenvoudige tips zien wat u kunt doen om uw betonnen trap in een uitstekende staat te behouden.

1. De trap schoonmaken

Om zoveel mogelijk slijtage van het trapoppervlak te voorkomen, is het belangrijk om de betonnen traptreden regelmatig schoon te maken. Gelukkig zijn betonnen trappen gemakkelijk schoon te maken en een snelle veegbeurt met een bezem is zeer effectief. Als u hardnekkig vuil aantreft, kunt u deze traptreden met water en afwasmiddel schoonvegen. Natuurlijk moet u vooraf een beschermlaag op de treden aanbrengen om te voorkomen dat water in het poreuze oppervlak dringt.

2. Breng regelmatig een beschermende laag aan

Of uw trap nu buiten of binnen is, het is belangrijk regelmatig een beschermende coating aan te brengen om te voorkomen dat het poreuze oppervlak van de trap problemen krijgt met het absorberen van vet en water. Probeer gaten en scheuren in het beton zo snel mogelijk te herstellen. Dit voorkomt verdere schade, die uiteindelijk kostbaarder kan zijn om te repareren.

Wilt u een onderhoudsvriendelijke trap en een nieuwe sfeer creëren in het trappenhuis, dan kunt u  ook kiezen voor een betonnen trap bekleden met overzettreden van HPL-treden (hogedruklaminaat), PVC-treden of vinyl. Dit soort materialen voor overzettreden zijn bovendien duurzaam, kennen een hoge antislipwaarde en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. En, een traprenovatie vinyl, PVC of HPL is eenvoudig in één dag uit te voeren!

3. Nieuwe look, nieuwe kleur

Als u uw trap wilt renoveren, kan een nieuw likje verf wonderen verrichten. Om betonnen oppervlakken te coaten kunt u gebruik maken van een speciaal soort betonverf. Bovendien biedt het schilderen van betonnen trappen extra bescherming voor het  poreuze betonoppervlak. Op die manier zal de uitzetting van beton verminderen en is er een lagere kans dat er scheuren ontstaan.