Rijd je bijvoorbeeld motor en ben je op zoek naar een goede gehoorbeschermer om de windruis te dempen? Of heb je last van muziekoverlast van een café tijdens het slapen? Dan zijn otoplastieken een goede uitkomst. Er zijn natuurlijk nog talloze andere situaties waarbij deze gehoorbeschermers uitkomst bieden, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de discotheek of tijdens de jacht op een prooi.

Draagcomfort

Otoplastieken zijn oorbeschermers die gemaakt zijn van kunsthars. Het voordeel van deze beschermers is dat ze de gehoorgang goed afsluiten en geen druk uitoefenen op de wand van de gehoorgang. De oorbeschermers worden op de werkvloer doorgaans veel gebruikt omdat ze het geluidsniveau kunnen terugbrengen met 30 Db. De oordoppen hebben meer draagcomfort ten opzichte van gewone oordoppen of oorkappen.

Individueel aangemeten

Otoplastieken kun je individueel laten aanmeten. Er wordt dan een oorafdruk gemaakt door een audicien. Op basis van deze afdruk worden oordoppen gemaakt die je na ongeveer twee weken kunt ophalen.

Filter

Een aangebracht filter in deze oordoppen zorgt ervoor dat vervelende geluiden worden gefilterd. Er zijn verschillende soorten filters, waardoor je voor elke situatie een passende filter hebt, die in een op maat gemaakte oordop gezet kan worden.

Verzekering

Je kunt je laten verzekeren bij de aanschaf van jouw aangemeten oordoppen tegen beschadiging, verlies en diefstal. Het kan immers gebeuren dat je de oorbeschermers per ongeluk kwijtraakt als je ze veelvuldig gebruikt.